top of page

С треморно уморени физически обвивки , и души изпълнени със смесица от противоречиви емоции , лъкатушещи се между вътрешното удовлетворение в секунда на вдъхновение , и чисто човешко опасение от развитието и еволюционният процес на една самоунищожаваща се раса , излизаме с вдигната глава и няколко крачки напред към не очакваното , и пред слуха на загиващо поколение , в търсенето на единици с умението да разчитат между редовете , без да използват очите си , за да Ви запознаем със нашето съвместно изкуство , което ако трябва да етикираме по някакъв начин ще напишем просто отпечатък.

Изминаха малко повече осем последователни години , от както поставихме основите на този проект , и след всичкото това време , сега е точният момент във който можем да си кажем, че чакането си е заслужавало. Защото за нас определено е така.

"През погледа на слепите" е нашият символичен духовно емоционален бунт, чрез който изразяваме личното си мнение , по нашият алтернативен начин. Вплели в съзнанията , душите и сърцата си всичко което ни заобикаля , разделяни от километри разстояние на два различни полюса , се опитваме да изразим една различна гледна точка на светът ни, и нещата които се случват в и като част от него . Опитваме се да накараме мислещите да прогледнат , а слепите да се замислят през призмата на глобалните и миниатюрните проблеми , които и в двата случая ни засягат пряко. И ние сме в центъра на всичко .

Идеята бе "забавена във времето" ако можем така да се изразим, тъй като трябваше да бъде реализирана още в средата на 2012-та година . И може би , под една или друга форма съдържанието му още е там. Но въпреки това , и за огромно съжаление , е актуално и до днес , засягащо проблемите на човешко емоционалните състояния , взаимоотношения на един прекрасен но загиващ свят.

Това не е просто албум. И ние не го възприемаме като такъв. В съдържание , дори съвсем спокойно можем да твърдим, че главите на всеки отделен проект не са просто рап. Дори не са рап в конкретиката на смисъла. Не е музиката която сте свикнали да Ви заобикаля. Това е речетативна литература , под формата на аудио произведения, ако се налага да поставяме някакъв конкретизиран етикет. Но най-общо казано - това сме ние. И нищо повече.

Нямаме никакви очаквания за това до кого ще достигнат нашите послания , мисли и състояния . Не очакваме дори да разберете казаното . Но ако все още сте тук, това значи нещо . И ако останете до края , може би и за Вас ще има значение.


С предполагаемото се уважение: RapaNizze` & Sp0Ke

"През погледа на слепите" албум на RapaNizze` & Sp0Ke

15,00 лв.Price
 • Лирическо изразяване: RapaNizze` & Sp0Ke
  Музика, аранжименти и композиции: RapaNizze`
  Звукозаписване, миксиране, мастеринг и финална звукообработка: RapaNizze`
  Всички записи са осъществени в: Звукозаписно студио "Хралупата", град Българово, в края на 2018-та година.
  Брой песни: 15
  Времетраене: 55 минути и 11 секунди.
  Дата на издаване: 26/12/2018-та година
  Вид на печата: Хартиен/офсетов
  Печат на изданието: "Малката, домашна работилница" гр. Българово, @2024

Може да харесате